21 de gener 2009

Menús BBB

Hola amics!

Per fi! El primer post de 2009. Us demano que em disculpeu, però entre els dies de festa i l'època d'exàmens he tingut el bloc una mica descuidat... Intentaré actualitzar-lo més sovint!

El tema d'avui: Com molts sabreu, treballo mitja jornada pels matins i vaig a classe per les tardes. De vegades, la feina s'allarga, o les classes comencen bastant d'hora (a les 3 o les 4). En dies com aquest se'm fa quasi impossible anar a comprar, anar a casa i posar-me a cuinar. I com per mi dinar és sagrat, no em queda més remei que anar a dinar de menú. Avui, us anomenaré uns quants restaurants de Lleida ciutat que crec que fan un menú BBB (bo, bonic i barat). Els dos primers adjectius són bastant subjectius, però pel que fa al preu considero un menú barat el que val menys de 15 euros i inclou dos plats, beguda i postre o cafè (alguns ho trobareu car i d'altres una misèria. Podeu fer un comentari en aquest mateix post i quedar-vos a gust o fer el vostre propi bloc... :P ).
També he de reconèixer que fa bastants dies que no vaig a aquests llocs, així que desconec si al 2009 amb la crisi han pujat els preus.

- El Ducal (Google Maps)

Al estar molt a prop del meu lloc de treball, és al que vaig més sovint. Darrerament han fet obres, i el típic bar de gent solitària ha esdevingut un lloc agradable on per 12 euros pots menjar força bé (beguda i cafè o postre inclòs). Cada dia canvien el menú, que és molt variat i força treballat, amb cuina típica del país i plats més especials. És increïble com poden fer els plats que fan amb la mini-cuina que tenen. Per criticar quelcom, no tenen massa espai i s'ha de vigilar amb el cap quan et fan pujar a dalt...

- Bar Roma (Google Maps)

Un altre dels clàssics, que ja ha sortit en aquest bloc. Hi he hagut d'anar algun dia que tenia feina al Rectorat. Si bé la seva qualitat pot ser criticable pels més llepafils, la relació quantitat/preu del bar Roma en el seu menú de migdia és espectacular. Dos plats a triar, que semblen quatre, i postre. I a un preu molt proper als 10 euros. Recomanat per a estudiants i "gordos" en general.

- Restaurant Edulis (Google Maps)

El restaurant Edulis es troba al barri de Cap-pont, a pocs minuts de l'edifici transfronterer de la UdL (o més conegut com Biblioteca del Campus). Té una cuina semblant a la del Ducal: típica nacional però amb alguna variant interessant. Hi ha uns 10 plats a escollir tant de primer com de segon. A més, és d'un noi d'Almacelles, i ja se sap que els d'Almacelles són bona gent... ;) No recordo el preu però deu voltar els 14 euros.

- Cal Pep (Google Maps)

Restaurant que es troba al carrer Sant Martí, amb cuina casolana i molt bona. Fan carn a la brasa, els plats són bastant grans... Si has de dur a dinar al "jefe", aquest és el restaurant més recomanable dels que he comentat, ja que tot i no ser ni car ni per la elit, a les taules hi ha força "gente bien". Tampoc recordo exactament el preu, però rondarà els 15 euros, euro amunt, euro avall.

- El Tiell (Google Maps)

Molt a prop del diari Segre i de la Diputació, es habitual trobar-hi tant "currantes" com "jefecillos". El senyor que ho porta té una memòria predigiosa, ja que és capaç de recitar més de 15 primers plats i uns altres més de segon. No és el més bo dels que he anomenat avui, però compleix perfectament el seu propòsit de menú BBB, i amb tanta varietat serà estrany que no hi hagi res que t'agradi. També té una curiositat que m'encanta: Si vas a dinar sol, per què no tens amics o ets un lobo solitario, hi ha una taula en la que pots dinar amb gent tan independent com tu. És una taula on hi caben 7 o 8 persones, i s'hi posen els que van a dinar sols. Es creen amistats, noves parelles... prova-ho! ;)

Hi ha molts restaurants que fan bons menús a Lleida. Ens en vols recomanar algun? Has anat als que jo he citat? T'han agradat o no? Fes el teu comentari, i ajuda a la gent que està a Lleida a menjar bé a bon preu!

Salut i BBB dinars!

11 comentaris:

  1. Va que et deixes tastapants i sapiens. XD tastapants normalment 12 euros.

    ResponElimina
  2. Eii, genial el blog, de veritat. Però ara és moment que el publicitis. Tal com et vaig dir, curro a www.hoobing.com. La web inclou un buscador de blogs turístics, i aquest s'hi pot encabir de puta mare! registra'l aqui...

    http://www.hoobing.com/es/blog/alta

    ResponElimina
  3. Hola! Jo tambe me n'he fet un fart d'anar a dinar de menu....no t'oblidis de Cal Peret, esta passat balafia, a la carretera Vall D'Aran anant cap a Torrefarrera....esta molt be, cuina casolana, el menu crec que esta al voltant dels 10 euros pero ja fa temps que no hi vaig, i sempre m'enrecordo dels seus macarrons, que son com amb carn i ceba, diferents pero molt bons...hi veus molta gent que ve de treballar de la zona.

    ResponElimina
  4. És cert! M'encanten els macarrons de Cal Peret... saps si encara els fan? Bé... si no m'equivoco, crec quuna mica lluny ara, "anònim" ;)

    ResponElimina
  5. Es que no se com posar el nom...ahir ho vaig intentar i el missatge no se'm va publicar...Ei, no t'oblidis del Tofol tambe...i si tens 5 minuts mes, pots arribar a ca l'Esther, que no se si fan menus pero m'imagino que no deu ser car, pero tot de molt bona qualitat, carn a la brasa, etc...cuina catalana.

    ResponElimina
  6. definitivamente yo creo que el roma es el mejor a pesar de que no sea un BBB porque no es muy bonito pero si es un BGB buena grande y barata !!!!

    atte: ferchi

    ResponElimina
  7. He estat fa pocs dies a l´Espai Funàtic i fan un menú per uns 11 Euros que està molt bé, els bocates, sobre tot el de truita amb formatge també estan molt bons i després pots aprofitar i veure alguna de les pel.licules que fan que acostumen a ser molt bones. Ah! també tenen un dels millors quioscos de Lleida.

    ResponElimina
  8. Algo diferent: Al Mister garçon fan uns ous farrats amb xipironets rebossats de molta qualitat per uns 7 euros, Mmmmmmm.

    ResponElimina
  9. Meson Don Rodolfo:
    Per 9 euros fan un menú bastant bó, la prova es que sempre està ple. Els amos són molt amables i si un dia vas a menjar a la Carta, disfrutes de debó.No cal anar a Cambrils per menjar un arróç caldós de llamantol boníssim.

    ResponElimina
  10. Vegetariá.
    A la plaça Sta Maria Magdalena.Restaurant Summum. Fan un menú baratet on pots triar un bufet d´amanides de primer i un segon, postre per uns 10 euros. Està bé i de pas cuides la salut. A més a més un es pot entretindre si ha d´esperar perque també es botiga de productes naturals i coses esotèriques.

    ResponElimina
  11. Entrevies!!! menú bo i barat, carta exquisita i tant la decoració com el mobiliari són molt agradables.

    Ah! els menus de grup també estan super be

    ResponElimina