22 de desembre 2008

Per on sortim (III i final): Discoteques

(Veure la part I i la part II d'aquest tema)

Sé que molts esteu esperant altres temes, aviat escriuré sobre restaurants i d'altres activitats per fer a la nostra ciutat. Però primer volia acabar amb la trilogia de per on sortir a les nits de Lleida. Així, avui toquen les discoteques.

Entenc que una discoteca és com un pub però molt més gran, en el que es sol pagar entrada i que tanca més tard (de 5 a 7 del matí). Hom i va a ballar, beure i fer el cabra. Tot i els resultats de la darrera enquesta, en que NINGÚ va als pubs a lligar, no ens enganyem: A les discoteques la penya hi va a ensenyar cuixa, escot i tirar la canya (o de garruño com diuen alguns).

També és important dir que depenent del dia, surt un tipus de gent diferent: Els dijous són universitaris, i els locals fan ofertes o festes per als estudiants. Els divendres no surt tanta gent, i aquesta sol ser de més edat. I el dissabte és el dia fort per la majoria de discoteques.

A Lleida hi ha varis locals que es poden considerar discoteques, i penso que en faré 5 cèntims sobre tots. Els ordeno alfabèticament per no mostrar cap preferència (ja que no en tinc).

- L'Antic (Google Maps)
L'Antic obre les portes els dijous, divendres i dissabtes, sent el dia més fort el darrer. Té una zona VIP, així que si no coneixes al jefecillo de turno no hi podràs entrar, però no és massa difícil colar-s'hi. Com en casi tots els aspectes de la vida, és important tenir jeta o estar bo...
L'antic m'agrada per el tipus de gent que hi va, perquè està ple sense atabalar (al menys a partir de les 3:30/4) i per l'oferta de l'entrada, amb dos consumicions. Mai hi fan concerts ni porten a cap DJ de renom, però per mi és el lloc bo al que anar si a la resta de discoteques no hi fan res especial el dissabte.

- La Boîte (Google Maps)
La Boite és un intermig entre pub i discoteca. Hi ha sofàs a tots els costats i al segon pis (darrerament tancat). Està bé perquè hi posen música "alegre" que en dic jo, per ballar i passar-s'ho bé. A més, la gent no es muda massa per anar-hi. Els dijous es plena d'erasmus, i la resta de dies també hi va bastanta gent. Un dels avantatges més importants és que està prop del centre de Lleida, ideal per si no vols agafar el cotxe. Això si, darrerament peguen clavada en l'entrada, no ho entenc!

- El Cotton (Google Maps)
El Cotton es troba al límit de Lleida a la carretera de Viella. No està lluny, però recomano anar-hi en cotxe. M'agrada per el tipus de música que hi posen, diferent a la resta de locals de la ciutat. Tanquen tard, i es curren molt la gent que hi va a punxar i la decoració, amb vídeos musicals d'aquests “parra” que a mi m'encanten. Tenen una cosa bona, si t'agrada anar-hi pots comprar el carnet VIP, de manera que l'entrada et surti més bé de preu la resta de dies, que si no és molt cara. El que he notat els últims cops que hi he anat, és que posen la música MASSA forta. Jo ja m'empano sol, imagineu-vos sense poder escoltar a la gent que em parla...

- Nayandei (Google Maps)
Quan jo era una mica més jove, la Wonder era la reina dels dissabtes a la nit sense discussió. Recordo que ja no discutiem on anar, doncs no hi havia alternativa (al nostre parer). Amb el temps, la clientela es va anar fent cada cop més jove. El darrer estiu va tancar i ara ha canviat d'amos, anomenant-se Nayandei. No he tingut el plaer d'anar-hi encara, però suposo que segueix sent el mateix: Nois i noies de 16 a 20 anys a punta pala. Però tinc entès que han obert una sala VIP per als majors de 25 anys... algú en sap res?

- La Pachà (Google Maps)
Discoteca "bastant" nova, la Pachà és la líder dels dijous universitaris. És estrany l'estudiant de la UdL que no hagi escoltat allò de "Són les 4 de la matinada. Pachà, tremolamolamola...". Si ets un d'aquests, ves-hi. L'entrada no és cara, però per mi tant els divendres com els dissabtes baixa una mica de nivell. Els diumenges pots anar-hi a ballar balls de saló (o això diuen!)

- El River (Google Maps)
Durant l’època no estival, el River guanya la partida els dissabtes. Està a rebentar, el qual a mi m'incomoda. Suposo que tots els que heu sortit algun cop heu tingut aquesta sensació, d'intentar estar quiet i no poder perquè la marea se t'emporta. El que tingui dos pisos amb ambients diferents i la seva localització és per mi el avantatge que fa que hi vagi tanta gent, però m'agrada molt més quan no està ple i no fa tant fred com per estar als balcons que hi ha a la sala de dalt.

Aquestes són les discoteques de l’època no estival a Lleida, ja que a l'estiu el clar dominador és el Gurugú, situat al turó de Gardeny. Està bé perquè és a l'aire lliure i molt gran, i per tant és difícil atabalar-s’hi. Si a l'estiu ets a la ciutat, et recomano que hi donis un cop d'ull.

Una altra recomanació que faig és la següent: Si tens Facebook, et pots fer amic o entrar al grup de la majoria de discoteques de Lleida i també d'algun dels pubs. Això està bé perquè llavors t'inviten al seus esdeveniments, i pots saber que hi fan a cada lloc cada setmana (quina festa es fa, quin DJ ve, etc...)

Que en penses de tot el que he dit? Hi estàs d'acord? A quina discoteca vas tu a “triunfar”? Deixa'ns el teu comentari!

Aprofito l’avinentesa també per desitjar-vos un molt bon Nadal a tots.

Salut i Bon Nadal!

6 comentaris:

  1. Per sortir de festa el cap de setmana n'hi ha només que triar: ets pots divertir en moltes discos... els erasmus ya els conneixen tots! per a mi l'Antic i Fissure son genials!

    ResponElimina
  2. aupa big ben! =)

    ResponElimina
  3. T´ho has currat!!!!!!!!!
    Molt bé, dones moltes idees interessants.
    Ah! A l´Antic, al Pachà i al Nayandei de tant en tant fan desfilades de models molt xules. Les recomano (si són de l´equip del Toni Prim, eh!)

    ResponElimina
  4. Gràcies mare per comentar. No s'ha notat gaire que erets tu... ;)

    ResponElimina
  5. Primero a casa de los italianos para beber una Sangria especial :D, despues a Zappa (que es un pub, pero si hay Erasmus alla, se baila mucho y esta bien chido) o Fissure, que es genial (my favorite :D); despues a Pacha/Antic y acabamos con River. Este es el Sabado "traditional" de un Erasmus.
    P.S.: Los Eramus no necesitan ir en una disco para lligar. They have each other for that. :D
    Bon Nadal a tothom!

    ResponElimina
  6. Evidentment cotton! encara que al igual com ha passat a Razzmatazz, que s'ha ficat de moda, cada cop hi va més gent pijiosa que de l'ultim que fa cas és de l'escenari. Darrerament em passa que he d'estar més pendent d'aturar babosos que ataquen a la xiketa que de gaudir del dj de torn

    ResponElimina