22 de desembre 2008

Per on sortim (III i final): Discoteques

(Veure la part I i la part II d'aquest tema)

Sé que molts esteu esperant altres temes, aviat escriuré sobre restaurants i d'altres activitats per fer a la nostra ciutat. Però primer volia acabar amb la trilogia de per on sortir a les nits de Lleida. Així, avui toquen les discoteques.

Entenc que una discoteca és com un pub però molt més gran, en el que es sol pagar entrada i que tanca més tard (de 5 a 7 del matí). Hom i va a ballar, beure i fer el cabra. Tot i els resultats de la darrera enquesta, en que NINGÚ va als pubs a lligar, no ens enganyem: A les discoteques la penya hi va a ensenyar cuixa, escot i tirar la canya (o de garruño com diuen alguns).

També és important dir que depenent del dia, surt un tipus de gent diferent: Els dijous són universitaris, i els locals fan ofertes o festes per als estudiants. Els divendres no surt tanta gent, i aquesta sol ser de més edat. I el dissabte és el dia fort per la majoria de discoteques.

A Lleida hi ha varis locals que es poden considerar discoteques, i penso que en faré 5 cèntims sobre tots. Els ordeno alfabèticament per no mostrar cap preferència (ja que no en tinc).

- L'Antic (Google Maps)
L'Antic obre les portes els dijous, divendres i dissabtes, sent el dia més fort el darrer. Té una zona VIP, així que si no coneixes al jefecillo de turno no hi podràs entrar, però no és massa difícil colar-s'hi. Com en casi tots els aspectes de la vida, és important tenir jeta o estar bo...
L'antic m'agrada per el tipus de gent que hi va, perquè està ple sense atabalar (al menys a partir de les 3:30/4) i per l'oferta de l'entrada, amb dos consumicions. Mai hi fan concerts ni porten a cap DJ de renom, però per mi és el lloc bo al que anar si a la resta de discoteques no hi fan res especial el dissabte.

- La Boîte (Google Maps)
La Boite és un intermig entre pub i discoteca. Hi ha sofàs a tots els costats i al segon pis (darrerament tancat). Està bé perquè hi posen música "alegre" que en dic jo, per ballar i passar-s'ho bé. A més, la gent no es muda massa per anar-hi. Els dijous es plena d'erasmus, i la resta de dies també hi va bastanta gent. Un dels avantatges més importants és que està prop del centre de Lleida, ideal per si no vols agafar el cotxe. Això si, darrerament peguen clavada en l'entrada, no ho entenc!

- El Cotton (Google Maps)
El Cotton es troba al límit de Lleida a la carretera de Viella. No està lluny, però recomano anar-hi en cotxe. M'agrada per el tipus de música que hi posen, diferent a la resta de locals de la ciutat. Tanquen tard, i es curren molt la gent que hi va a punxar i la decoració, amb vídeos musicals d'aquests “parra” que a mi m'encanten. Tenen una cosa bona, si t'agrada anar-hi pots comprar el carnet VIP, de manera que l'entrada et surti més bé de preu la resta de dies, que si no és molt cara. El que he notat els últims cops que hi he anat, és que posen la música MASSA forta. Jo ja m'empano sol, imagineu-vos sense poder escoltar a la gent que em parla...

- Nayandei (Google Maps)
Quan jo era una mica més jove, la Wonder era la reina dels dissabtes a la nit sense discussió. Recordo que ja no discutiem on anar, doncs no hi havia alternativa (al nostre parer). Amb el temps, la clientela es va anar fent cada cop més jove. El darrer estiu va tancar i ara ha canviat d'amos, anomenant-se Nayandei. No he tingut el plaer d'anar-hi encara, però suposo que segueix sent el mateix: Nois i noies de 16 a 20 anys a punta pala. Però tinc entès que han obert una sala VIP per als majors de 25 anys... algú en sap res?

- La Pachà (Google Maps)
Discoteca "bastant" nova, la Pachà és la líder dels dijous universitaris. És estrany l'estudiant de la UdL que no hagi escoltat allò de "Són les 4 de la matinada. Pachà, tremolamolamola...". Si ets un d'aquests, ves-hi. L'entrada no és cara, però per mi tant els divendres com els dissabtes baixa una mica de nivell. Els diumenges pots anar-hi a ballar balls de saló (o això diuen!)

- El River (Google Maps)
Durant l’època no estival, el River guanya la partida els dissabtes. Està a rebentar, el qual a mi m'incomoda. Suposo que tots els que heu sortit algun cop heu tingut aquesta sensació, d'intentar estar quiet i no poder perquè la marea se t'emporta. El que tingui dos pisos amb ambients diferents i la seva localització és per mi el avantatge que fa que hi vagi tanta gent, però m'agrada molt més quan no està ple i no fa tant fred com per estar als balcons que hi ha a la sala de dalt.

Aquestes són les discoteques de l’època no estival a Lleida, ja que a l'estiu el clar dominador és el Gurugú, situat al turó de Gardeny. Està bé perquè és a l'aire lliure i molt gran, i per tant és difícil atabalar-s’hi. Si a l'estiu ets a la ciutat, et recomano que hi donis un cop d'ull.

Una altra recomanació que faig és la següent: Si tens Facebook, et pots fer amic o entrar al grup de la majoria de discoteques de Lleida i també d'algun dels pubs. Això està bé perquè llavors t'inviten al seus esdeveniments, i pots saber que hi fan a cada lloc cada setmana (quina festa es fa, quin DJ ve, etc...)

Que en penses de tot el que he dit? Hi estàs d'acord? A quina discoteca vas tu a “triunfar”? Deixa'ns el teu comentari!

Aprofito l’avinentesa també per desitjar-vos un molt bon Nadal a tots.

Salut i Bon Nadal!

16 de desembre 2008

Per on sortim (II): Pubs

(Veure la part I i la part III d'aquest tema)

Seguint el tema de l'entrada anterior, parlem dels llocs on es pot sortir de nit. En aquesta entrada parlarem dels locals en els quals es va a parlar, ballar, prendre algo... amb la particularitat de que normalment s'hi està de peu, amb llums de colors, i la música alta per a que la gent balli i pugui dir rucades sense que se l'entengui.

He de reconèixer que jo no vaig gaire de pubs, normalment anem a prendre algo i després a un lloc gran. Però de tant en quant fem un stop abans per trobar-nos a algú concret, veure un altre ambient o començar el festival. Així, avui us recomano els següents pubs:

- Pub Línia (Google Maps)
Tal i com ens va recomanar la assídua a aquest bloc Blanx, el pub Línia és un dels meus preferits. Es troba a prop del Rectorat, i hi posen sobretot rock i una mica de pop, però res de música de "los 40"... Tenen dues taules de billar, una de dards, i uns sofàs on si tens sort podràs seure comodament. Obre per les tardes a partir de les 7 per poder fer-hi un cafè amb llet, però els dies forts son els del cap de setmana a partir de les 12. Es posa ple però sense atabalar, i de tant en quant venen alguns grups interessants a fer-hi un concert. Mireu el seu MySpace.

- Peppermint (Google Maps)
He de ser sincer: Només he anat al Peppermint un cop, però em va deixar gratament sorprés. Situat a un dels carrers amb més ambient de Lleida, el pub Peppermint intenta innovar: Té un disseny molt modern, una llarga llista de combinats (caipirinha, mojito, san francisco i molts més), i és molt lluminós, detall que em va sorprendre i agradar alhora. Això sí, la música semblava treta del primer Disco Estrella al 98, temazos com "Que la detengan" de David Civera... Però de fet, que més dona que posin l'últim del Bisbal o el primer que va fer Chayanne?

- Loch Ness + Rob Roy (Google Maps)
Seria injust si no cités al pub al que vaig més cops, ja sigui dijous divendres o dissabte. No sé molt bé per quin motiu, si és per la música, per la simpatia dels cambrers, per que tenen guarda-roba, o per que hi he anat des de que vaig començar a sortir i ja. Però abans d'anar a la discoteca és possible que m'hi trobeu. Té els problemes de tots els pubs grans que agraden a la gent: incomoditat per deixar els abrics o bosses, gent que no deixa de moure's d'un lloc a l'altre i arronsar-se't (hi ha gent que mole que se t'arronsi; n'hi ha d'altra que no), molt de fum i alguna cançó que dius WTF? Però bé, és on jo vaig i on seguiré anant...

- Soma Club (Google Maps)
"De la col·laboració entre Trivial bar i zzzplay neix un nou espai musical a Lleida, SOMA CLUB. Electro, mininal, pop, rock". Sona bé no? És un nou pub que han obert on hi havia el Jamaican, al costat del Trivial... El porta un company de classe, i està força bé!

Hi ha molts altres pubs a Lleida, sobretot a la zona dels Vins: Fissure, XL, Xtras, Can Can, Café Blau, La casa de la bomba... Has anat a algun dels pubs que he recomanat? T'agraden? A quin sols anar tu quan vols passar una bona estona o conèixer gent? Dóna'ns la teva opinió deixant un comentari!

Salut i bon bailoteo!

09 de desembre 2008

Per on sortim (I): Locals per prendre quelcom i parlar

(Veure la part II i la part III d'aquest tema)

Vista l'enquesta de la setmana passada, primer parlaré de per on es pot sortir a Lleida, i en propers missatges de que es pot fer a la ciutat els caps de setmana.

Per tal de descriure per on es pot sortir, faré una classificació de locals als que es pot anar i fer-hi el que cadascú trobi corresponent. Aquests locals són: Cases particulars, Locals en els que es pot seure i parlar, Pubs i Discoteques. Hi ha altres locals i zones on es pot anar de nit, però pel seu caire politícament incorrecte, prefereixo no tractar-los en aquest bloc.

Organitzar una festa a casa d'un particular pot ser la manera més divertida i econòmica de reunir-se i gaudir la nit. Com la majoria sabreu, l'únic requisit és no destorbar el descans dels veïns...

Si no tens una casa en la que fer una festa, potser el que vols és reunir-te amb els amics i parlar del que sigui. Dono per suposat que aquests locals es diferencien d'un pub perquè es pot seure en cadires i taules i la música no impedeix les converses en excés, tot i que hi ha pubs en el que això també es pot fer. En el comentari d'avui, et descric els que jo recomano:

- Sapiens (Google Maps)
El Sapiens és un local situat a prop de la zona dels vins (que per qui no ho sàpiga, és la zona amb més densitat de pubs de la ciutat). És un local modern, en el que s'hi pot menjar, prendre quelcom, jugar als escacs, a les cartes, al trivial, o connectar-te en la seva xarxa wifi gratuïta. El tracte del Noel i la Marta és extraordinari: Ha arribat el punt en que només arribar ja tinc preparat el meu cubata preferit. Si us espereu fins al final, fins i tot podreu gaudir d'algun espontani contant acudits de l'Eugenio!

- Legend (Google Maps)
A la ciutat de Lleida s'han posat de moda els locals amb ambientació exòtica, ja pot ser l'O'Sullivans del carrer Bonaire, el "Australiano" de Plaça Europa, o el "Africano", a la nova rotonda que han fet davant del Bowling. D'aquests en destaco el Legend, que és al que he anat més cops. Són locals cuidats fins al últim detall, amb una decoració esplèndida. Al Legend de tan en quant hi fan monòlegs, i us recomano que visiteu la seva web, que està molt bé.
Un dels avantatges i alhora inconvenients d'aquests locals, és que t'hi pots trobar gent de totes les edats (tirant cap a majors de 25). Per tant, vigila. Potser t'hi trobes als pares. A mi m'ha passat...!

- City Arms (Google Maps)
Semblant als darrers, però enfocat cap a un públic més jove. El local és gran i té maquines de dards i billars. S'hi fan concerts, monòlegs, desfilades, o s'hi organitzen campionats de videojocs. El destaco per el següent: Els dijous tenen una oferta de Cara o Creu. Tu demanes el que vols, el cambrer llença la moneda a l'aire, i si encertes el resultat et surt de franc!

- Antares (Google Maps)
A prop del Rectorat, l'Antares té un ambient molt especial. Més bohemi que la resta, m'agrada perquè s'hi pot tenir més intimitat. De tan en quant hi van músics i es pot organitzar una jam session (concert espontani)! Aquest a més obra per les tardes i els dies de cada dia.

Hi ha molts altres locals en els que es pot seure i prendre quelcom en les nits de Lleida, com el Café del Teatre, el Garden, el Cielo, o l'exclusiu Shiva. A l'estiu també s'obren terrases com les de la Barraquita, el Cotton, la Sibil·la, etc.

Has anat als locals que he destacat? T'agraden o no? A quin local vas tu quan vols xerrar i prendre quelcom amb els amics o la parella? Explica-ho fent un comentari!

Salut i bona xerrameca!

03 de desembre 2008

Hem sortit de festa... On anem a esmorzar?

Una de les activitats que més ens agrada fer a mi i als meus amics és... menjar. Menjar molt. Nosaltres en diem "fer el gordo". I un dels millors moments per fer-lo és després d'una llarga nit de festa, per tal de recuperar forces o asserenar-se abans d'anar a dormir. Per tant, en el post d'avui, m'agradaria parlar sobre locals que ofereixen esmorzars a primera hora del mati els caps de setmana. Aquí us poso els que jo recomano:

- La Poma Verda (Google Maps)
No hi he anat massa cops, peró sempre he quedat molt satisfet amb els seus entrepans, dels millors que he menjat mai. El tracte és molt bo, i els plats solen anar acompanyats d'uns cacauets o unes olives en vinagre. A més tenen una oferta interessant basada en cupons: Si hi vas habitualment, et pot sortir l'esmorzar gratis!

- Panaderia Luque (Google Maps)
Un dels llocs que he descobert recentment i que s'està fent popular (ja té grup al Facebook). El senyor Luque s'aixeca de bon de mati per anar a repartir el pa, però mentrestant prepara alguna pizza o "xurro" per al més afamat. Te quelcom familiar que el fa especial; la gent es troba i es fa companyia a la porta, compartint el seu menjar, fent caliu. Una de les avantatges és que la pizza no té un preu i mida definits, pots demanar-ne tant 2 euros com 15. Ideal per als més golafres!

- Bowling Lleida (Google Maps)
Un dels clàssics de la ciutat. Situat just al costat de la discoteca Pacha, el Bowling Lleida té una llarga llista de plats que acontentarà a tots els gustos; tant als més farts com als que només volen un aperitiu. Pastes, pizzes, torrades o entrepans; hi ha moltissima varietat i és ideal si sou un grup nombrós.

Aquests són els que destaco, però m'en deixo molts en el tinter: el Nyam, el Sucs, Bar Conejo... Has anat a algun dels mencionats? Quin recomanaries? En coneixes algun altre? Si es així, deixa el teu comentari per a que la resta de residents a Lleida en poguem gaudir...

Salut i bon esmorzar!